Vähemmän laskuja, enemmän aikaa hyödylliseen tekemiseen – kiinnostaisiko?

Antti Tiirikainen on SA-TU Logisticsin myyntipäällikkö

Lasku – tuo liiketoiminnan pakollinen muodollisuus, jota ilman ei bisneksestä tule mitään. Myyjän kannalta on parempi, mitä enemmän laskuja on liikkeellä, tai ainakin jos laskujen määrä korreloi suoritettuihin palveluihin. Ostajalle taas lasku on usein ikävämpi, hallinnollista työtä ja kustannuksia aiheuttava riesa. Joidenkin laskelmien mukaan manuaalisena prosessina yhden laskun käsittely vie noin puoli tuntia aikaa ja maksaa ostajalle vähän reilut 20 euroa.

Kaikki teistä, jotka ovat ehtineet aikuiseen ikään 90-luvulla, muistatte hyvin, miten matkapuhelinliittymät veloitettiin jokaisen soitetun puhelun ja lähetetyn tekstiviestin perusteella. Nettiliittymissä maksettiin tarkasti ajasta, joka verkossa roikuttiin. Tänä päivänä ei tulisi mieleenkään käyttää liittymää, jossa ei ole kiinteää kuukausiveloitusta. Valitset vain sopivan paketin ja maksat siitä yhden summan joka kuukausi. Uskon, että kiinteä kuukausihinta tuo ostajalle parempaa vastinetta rahoilleen kuin todelliseen käyttöön perustuva hinnoittelu.

Olisiko tällainen kiinteän laskutuksen malli mahdollista siirtää myös logistiikkapalveluihin? Minä uskon, että on, ja ensimmäiset rohkeat sitä varmaan jo käyttävätkin. On vain ajan kysymys, koska yritysten kiinnostus todella herää. Meidän palveluissamme ajatusta olisi helpointa lähteä viemään eteenpäin tulli-ilmoitusten osalta. Kun ostaja tuntee oman liiketoimintansa hyvin ja tietää omat tullaustarpeensa, voisimme laskea kiinteän kuukausihinnan tai vaihtoehtoisesti suunnitella palvelupaketteja, jotka pitävät sisällään tietyn määrän toimeksiantoja. Me tiedämme, paljonko toimeksiantoja on tulossa ja ostaja tietää, paljonko tullaus kuukaudessa maksaa. Yhden laskun tekeminen kuukaudessa vapauttaa hurjan määrän aikaa sekä rahaa sekä myyjän että ostajan organisaatiossa. Uskaltaisin jopa väittää, että enemmän tästä hyötyisi ostaja. Ja, sähköistenkin laskujen määrän pieneneminen vähentää ympäristön kuormitusta.

Mitenkäs teillä, haluaisitteko saada vai yhden laskun useamman laskun sijaan, ja olisiko hienoa tietää etukäteen laskun summa, ilman että kenenkään tarvitsee käydä ostolaskua läpi ja tarkistaa jokaista riviä erikseen?