Info Archives - SA-TU Logistics

Siirryimme 21.4. Tullin uuteen UTU-järjestelmään

SA-TU Logistics on siirtynyt Tullin uuden UTU-järjestelmän tuonnin 1-vaiheeseen keskiviikkona 21.4.2021. Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan ainakin seuraavat asiat:

· Jos haluat tullin jaksoerittelyn e-laskuna, ilmoita eLasku-tunnisteesi meille. Jokaiseen tuontitullaukseen on UTU:ssa ilmoitettava eLaskutunniste, jotta Tulli osaa lähettää jaksoerittelyn asiakkaalle.

· UTU-tuonnissa voimme käyttää tuontitullauksissa joko maahantuojan tai SA-TU:n tullivakuutta. Kolmannen osapuolen tullivakuutta ei ole mahdollista enää käyttää.

· Jos haluat, että SA-TU toimii sanomaliikenteenne välittäjänä tuonnissa, viennissä sekä passituksissa, tee muutos nykyiseen sanomaliikenteen lupaanne ilmoittamalla meidät sanomaliikenteenne palveluntarjoajaksi.

· Tullauspäätös ei enää jatkossa ole lasku. UTU-maailman tullilaskuna toimii Tullin lähettämä jaksoerittely tai SA-TU:n lähettämä lasku, joka sisältää Tullin kantamat veloitukset.

· UTU-tuonnista tulli lähettää erillisen jaksoerittelyn, joten ainakin aluksi saatatte saada UTU:sta ja ITU:sta erilliset Tullin jaksoerittelyt.

Konttijunien operointi Vuosaaressa

SA-TU Logistics tarjoaa konttijunaoperaattoreille palvelua konttijunien operoinnin osalta Suomessa.

Voimme tarjota Suomessa kokonaisuuden vaunujen osoituksista raja-asemalta Vuosaareen, saapuvien lähetyksien avisoinnista asiakaskunnalle, konttien siirrot ja kuntotarkastukset satama-alueella. Palvelu kattaa sekä tuonti, että vientikonttijunat.
Myös konttien kuljetukset Suomessa, konttien purut ja vientikonttien lastaukset sääntöjen mukaisine sitomisineen Vuosaaressa sekä tulli-ilmoitukset voidaan tarjota SA-TUn toimesta.

Lisätietoa osoitteesta sales@sa-tu.com

Merry Christmas & Happy New Year!

During this season, we take time to reflect upon the good things we have…  like our partnership with you. We appreciate working with you and hope that the holidays and the coming year will bring you happiness and success.

Merry Christmas & Happy New Year!

Joulunajan poikkeavat aukioloajat

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan perjantaina, jouluaatto ja uudenvuodenaatto osuvat tiistaille, ja loppiainenkin maanantaille, joten SA-TU Logisticsin toimisto ja terminaali ovat suljettuna

  • itsenäisyyspäivänä, perjantai 6.12.2019
  • jouluna tiistaista torstaihin 24.12.–26.12.2019
  • uudenvuodenpäivänä, keskiviikko 1.1.2020
  • loppiaisena, maanantai 6.1.2020.

Kaikkina muina joulun- ja uudenvuodenajan päivinä palvelemme normaalien aukioloaikojemme mukaan.

Ruokaviraston eläinlääkinnällinen tarkastusasema muuttaa Vuosaareen kesällä 2020

Helsingin satama on tiedottanut rakennuttavansa Ruokavirastolle rajatarkastusasemaa Vuosaaren sataman alueelle. Uusi eläinlääkinnällinen rajatarkastusasema tulee vastaamaan maahantuotujen eläinperäisten tuotteiden tarkastuksista. Elävät eläimet eivät kuulu näiden tarkastusten piiriin. Vuosaaren asema korvaa Hakuninmaalla sijainneen entisen Helsingin sataman eläinlääkinnällisen rajatarkastusaseman. Taustalla on EU:n valvonta-asetuksen muutos, joka kiristää vaatimuksia muun muassa aseman sijainnin suhteen. Uusi rajatarkastusasema on suunniteltu avattavaksi kesällä 2020. 

Lue lisää

Häiriöitä tuonti-ilmoittamisessa maanantaina 2.9.2019

Tulli tiedottaa, että Patentti- ja rekisterihallituksen yritystietojärjestelmässä (YTJ) on käyttökatko maanantaina 2.9.2019 klo 8 alkaen. Tullin luottoasiakkaiden tullausten tekeminen sähköisesti on pääosin mahdollista käyttökatkon aikana. Yksittäisillä asiakkailla saattaa esiintyä häiriöitä ja tullausten käsittely järjestelmässä keskeytyy. Tällöin tullauksen jatkaminen on mahdollista vain varamenettelyssä, mikäli tavaroille on saatava luovutuspäätös heti.

Varamenettelyn käyttäminen edellyttää SAD-lomakkeen käyttöä ja asiointia tullitoimipaikalla. Erillistä lupaa varamenettelyn käyttämiselle katkon aikana ei tarvita.

Sähköisen ennakolta annetun tulli-ilmoituksen käyttäminen on suositeltavaa.

Käyttökatkon kesto on useita tunteja. Katkon päätyttyä sähköisesti aloitettujen tuontitullausten käsittely jatkuu järjestelmissä normaalisti.

Pahoittelemme häiriöistä mahdollisesta aiheutuvaa haittaa asiakkaillemme ja pyrimme kaikin keinoin välttämään kaiken ylimääräisen viiveen.

Toimistomme ja terminaalimme ovat suljettuna vapunpäivänä 1.5. ja helatorstaina 30.5.

Vappu ja helatorstai katkaisevat kaksi toukokuun työviikkoa keskeltä poikki niin, että olemme suljettuna keskiviikkona 1.5. ja helatorstaina 30.5. Poikkeuksellinen työviikko lyhentää käytettävissä olevaa työaikaa, joten varmistaaksemme palvelun sujuvuuden pyydämme huomioimaan lyhyet viikot lähetysten suunnittelussa ja lähettämään toimeksiannot hyvissä ajoin.

Oikein mukavia toukokuun pyhiä!

Pääsiäinen tuo muutoksia SA-TU Logisticsin aukioloaikoihin 19.4–22.4.2019

Pääsiäisenä olemme suljettuna perjantaista 19.4. maanantaihin 22.4.
Palvelemme normaalisti jälleen tiistaina 23.4.2019.

Toivotamme kaikille asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme mukavaa pääsiäistä!

Joulukuun poikkeavat aukioloajat

Tänä vuonna itsenäisyyspäivä osuu torstaille, ja jouluaattoa ja uudenvuodenaattoa juhlitaan maanantaina, joten SA-TU Logisticsin toimisto ja terminaali ovat suljettuna

itsenäisyyspäivänä, torstai 6.12.2018
jouluna maanantaista keskiviikkoon 24.12. – 26.12.2018 ja
uudenvuodenpäivänä, tiistai 1.1.2019.

Kaikkina muina joulun- ja uudenvuodenajan päivinä palvelemme normaalien aukioloaikojemme mukaan.
Huomaattehan kuitenkin, että joulukuun juhlapäivät vaikuttavat erityisesti tavarankäsittelypalveluihimme, ja tarkistatte käsittelyaikataulut hyvissä ajoin.

Helsingin tulli muuttaa Vuosaaren satamassa

19.11.2018 alkaen Helsingin tulli palvelee Vuosaaren sataman V6-rakennuksessa osoitteessa V6 Harbour Road In. Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe kello 08.00–16.15. V6-rakennuksen pihassa on asiakaspaikoitus.

Lisätietoja:
Helsingin tulli
esimies Kaija Laitila p. 040 332 6211 tai
varaesimies Risto Tiihonen p. 040 332 1783

Pyydä tarjous
X

    PYYDÄ TARJOUS

    Valitse palvelu:

    Tulli-ilmoituksetKuljetuspalvelutTavarankäsittely