Info Archives - SA-TU Logistics

Lakon purkaminen jatkuu edelleen Toukokuussa

PÄIVITYS 3.5.2024

Arvoisa asiakkaamme,

Historiallisen pitkä, neljä viikkoa kestänyt satamalakko päättyi jo 8. huhtikuuta. Lakon päätyttyä pyrimme ensisijaisesti hoitamaan ennen lakkoa tai lakon aikana saapuneita toimeksiantoja Lakon aikana kontteja kertyi suuret määrät eri puolille Keski-Euroopan satamia ja tämä ruuhkan purkaminen on edelleen kesken ja näillä näkymin kestänee vielä muutamia viikkoja ennen kuin olemme normaali tilanteessa.

Ruuhkaa on kaikissa palveluissamme, mutta eritoten kuljetuspalveluissamme ja pyydämmekin huomioimaan tämän suunnitellessanne tilauksianne. Pyydämme myös huomioimaan, että myös satamatoiminnoissa on huomattavia viiveitä, jotka omalta osaltaan vaikuttavat palveluihimme.

Kiitämme kärsivällisyydestänne ja yhteistyöstänne tässä erittäin poikkeuksellisessa tilanteessa. Pyrimme palvelemaan teitä parhaamme mukaan ja toivomme tilanteen normalisoituvan mahdollisimman pian.

Suomen satamat lakossa 8.4. saakka

22.3.2024 | TIEDOTE

Ahtausalan lakko jatkuu tämän hetken tiedon mukaan 8.4. saakka kestäen 4 viikkoa.

Suomen satamien toiminta jatkuu pysähtyneenä aiemmin ilmoitetua pidempään, koskien purkua, lastausta, yksiköiden vastaanottoa ja luovutusta koskevat toiminnot. Jatkamme palvelujamme aiemmin ilmoitetun mukaisesti sopeutettuna, mutta normaalien aukioloaikojen puitteissa.

Satamissa seisovista konteista on odotettavissa lisääntyviä kustannuksia lakkopäivien lisääntyessä. Lisäksi ruuhkien odotetaan olevan merkittäviä lakon päättyessä, vaikuttaen niin terminaalikäsittelyihin kuin kuljetuksiin.

Teemme parhaamme palveluidemme tuottamiseksi vallitsevissa olosuhteissa.

Juhlapyhien palveluaikamme

JUHLAPYHIEN AUKIOLO

Palvelemme normaalien aukioloaikojen mukaisesti aukiolopäivinä. Toimistomme on suljettuna arkipyhinä seuraavasti:

 • Itsenäisyyspäivä 6.12.2023
 • Joulupäivä ja tapaninpäivä 25.-26.12.2023
 • Uuden vuoden päivä 1.1.2024

Ahtaajien ja ERTO:n lakkotoimien vaikutukset 14.12.

TIEDOTE | 12.12.2023

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry on ilmoittanut aloittavansa kaikkia Suomen satamia koskevan lakon torstaina 14.12.2023 klo 6. Lakko kestää 24 tuntia, päättyen perjantaina 15.12. klo 6.00.

Lisäksi ERTO:n toimihenkilöt kieltäytyvät tiedotteen mukaisissa yrityksissä AKT ry:n 14.12. poliittisen lakon takia lakkoon jääneiden kuljetusten järjestelyistä sekä lakkoyrityksen/yritysten sisällä että niiden ulkopuolella (järjestelykielto).

SA-TU Logistics Oy:n terminaali- kuljetus- ja tullauspalvelut toimivat normaalisti, mutta lakosta johtuen konttien käsittelyt satamissa pysähtyvät.

Konttien jääminen satamiin saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia (mm. kontti- ja kenttävuokria) ja ruuhkaa konttien terminaalikäsittelyyn ja kuljetuksiin. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Muutoksia asiakaspalvelutoimintoihimme 4. joulukuuta alkaen

AJANKOHTAISTA

Pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme. Osittainen etä- ja hybridityöhön siirtyminen sekä digitalisaatio ovat tuoneet mukanaan uusia mahdollisuuksia ja haasteita, joita olemme aktiivisesti ratkaisemassa. Sujuvamman arjen ja palvelun mahdollistamiseksi järjestelemme uudelleen asiakaspalvelun toimintojamme Vuosaaressa.

Terminaalitoimiston asiakaspalvelu keskitetään sataman Gatehouse-rakennuksesta A1-terminaalin tiloihin. Terminaalitoimiston siirtyminen A1-terminaalille takaa tavarankäsittelypalveluiden saavuttamisen yhdestä paikasta normaaliin tapaan. Terminaalitoimiston siirtyminen terminaalin yhteyteen on tarkoitus toteuttaa 4.12. alkaen, mutta tiedotamme asiasta vielä tarkemmin lähempänä ajankohtaa. Muutoksen myötä Gatehousen erillinen tiskillä tapahtuva asiakaspalvelu palvelee vain erillisellä sopimuksella. Tarpeesta tiskipalveluun tulee ilmoittaa etukäteen, jolloin palvelu voidaan järjestää. Tiskipalvelusta veloitamme vuoden 2024 alusta alkaen erillisen palvelumaksun. Olemassa olevien sopimusten mukaiset, erikseen sovitut tulostuspalvelut jatkuvat edelleen.

Tullaamattomien konttien siirto Vuosaaren sataman logistiikka-alueelle – Muutokset 1.3.2023 alkaen

Julkaistu: 23.2.2023

Tullaamattomien konttien siirtoon Vuosaaren satamasta logistiikka-alueelle on tulossa muutoksia maaliskuun alusta alkaen.

Kyseisen ajankohdan jälkeen on käytössä kaksi mahdollista menettelyvaihtoehtoa rinnakkain:

 

 1. Mikäli saapumisen yleisilmoitus/esittämisilmoitus on annettu uuteen UTU TSD -järjestelmään, myös siirto on tehtävä UTU TSD-, UTU- tai Passitusjärjestelmässä.
 2. Mikäli saapumisen yleisilmoitus/esittämisilmoitus on annettu AREX-järjestelmässä, voidaan siirto tehdä käyttäen yksinkertaistettua menettelyä (taulukko).

 

Mitä tämä tarkoittaa SA-TU:n väliaikaisten varastojen osalta?

Mikäli saapumisen ilmoitus on tehty vaihtoehdon 2 mukaisesti, jatketaan siirroissa nykyistä toimintatapaa toistaiseksi.

Mikäli taas käytössä on vaihtoehto 1 ja siirron on määrä tapahtua passitusjärjestelmässä, SA-TU varaa itselleen oikeuden passitusilmoituksiin näiden konttien osalta. Tämä tarkoittaa, että SA-TU ei hyväksy väliaikaisiin varastoihinsa toisten osapuolten tekemiä passitusilmoituksia, vaan kaikki passitukset on suoritettava SA-TU:n toimesta.

 

Muutokset tulevat voimaan 1.3.2023 alkaen ja koskevat ainoastaan Vuosaaren sataman tullaamattomia kontteja satamasiirtojen osalta SA-TU:n väliaikaisiin varastoihin (tulonumerosarjat SAV ja SMV).

AKT:n lakon vaikutukset

Julkaistu: 14.2.2023 Päivitetty 15.2.2023

Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ja Satamaoperaattori ry:n neuvottelut jatkuvat edelleen  ja 15.2. alkanut AKT:n lakko jatkuu toistaiseksi.

SA-TU Logistics Oy:n terminaali- kuljetus- ja tullauspalvelut toimivat normaalisti, mutta lakosta johtuen sekä tuonti- että vientikonttien käsittelyt ovat keskeytyneet. Lakon aikana konttilaivoja ei pureta eikä lastata satamissa, eikä lastissa olevia tuontikontteja saada noudettua satamasta tai tyhjiä kontteja saada palautettua satamaan.

Konttien jääminen satamiin saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia (mm. kontti- ja kenttävuokria) ja lakon pitkittyessä viiveitä ja ruuhkaa konttien terminaalikäsittelyyn ja kuljetuksiin. Lakon päättyessä on odotettavissa ruuhkaumaa. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Energiakriisin vaikutus palveluidemme hinnoitteluun

Laajan energiakriisin seurauksena energian lähteenä toimivien raaka-aineiden ja sähkön markkinahinta on noussut ennen näkemättömiin lukuihin. Hintojen odotetaan pysyvän korkealla tasolla ainakin kevään ajan. Satamaoperaattori Steveco on tiedottanut ottavansa käyttöön erillisen laskutuslisän energian kulujen vaikutusta tasaamaan. Pyydämme ottamaan huomioon mahdolliset jälkikäteen laskutettavat lisät tähän liittyen. Omalta osaltamme seuraamme tilanteen kehittymistä ja tarvittaessa ryhdymme toimiin muuttuneiden toimintakulujen kattamiseksi. Tiedotamme tällaisessa tilanteessa toteutettavasta hinnoittelun muutoksesta erikseen.

Lisätietoa myynnin yhteyshenkilöltäsi.

SA-TU Logistics Oy

Ahtausalan ylityökielto saattaa vaikuttaa palveluihimme

31.1.2023

AKT aloittaa ahtausalan ylityökiellon 1.2.

Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n on asettanut satamiin ylityökiellon jonka on määrä alkaa keskiviikkona 1. helmikuuta. Työtaistelutoimenpiteellä saattaa olla vaikutuksia laivojen purkuaikatauluihin, ja sitä kautta ruuhkauttaa toimintojamme terminaalisiirtojen käsittelyaikojen osalta sekä aiheuttaa ruuhkia kuljetuksiimme.

Pahoittelemme tilanteen aiheuttamaa haittaa.

Vaikea sää vaikuttaa toimintoihimme

Etelä-Suomessa vallitsee tällä hetkellä erittäin poikkeukselliset sääolosuhteet. Sääolosuhteiden odotetaan jatkuvan vaikeina runsaana jatkuvan lumentulon ja tuulen vuoksi. Tilanne vaikeuttaa toimintaa hidastaen normaaleja tavaran käsittely-, siirto- ja kuljetustoimenpiteitä.

Teemme parhaamme sujuvan palvelun varmistamiseksi, mutta lumitilanteesta johtuvat ajoneuvojen ja työkoneiden jumiutumiset ja toimenpiteiden hidastuminen vaikuttaa väistämättä normaaliin toimintaamme. Luonnollisesti meihin vaikuttavat samasta syystä johtuvat ongelmat myös muiden toimijoiden työskentelyssä. Tästä johtuen hidasteet ja aikataulujen pettäminen on hyvin mahdollista.

Pyydä tarjous
X

  PYYDÄ TARJOUS

  Valitse palvelu:

  Tulli-ilmoituksetKuljetuspalvelutTavarankäsittely