Info Archives - SA-TU Logistics

Tullaamattomien konttien siirto Vuosaaren sataman logistiikka-alueelle – Muutokset 1.3.2023 alkaen

Julkaistu: 23.2.2023

Tullaamattomien konttien siirtoon Vuosaaren satamasta logistiikka-alueelle on tulossa muutoksia maaliskuun alusta alkaen.

Kyseisen ajankohdan jälkeen on käytössä kaksi mahdollista menettelyvaihtoehtoa rinnakkain:

 

 1. Mikäli saapumisen yleisilmoitus/esittämisilmoitus on annettu uuteen UTU TSD -järjestelmään, myös siirto on tehtävä UTU TSD-, UTU- tai Passitusjärjestelmässä.
 2. Mikäli saapumisen yleisilmoitus/esittämisilmoitus on annettu AREX-järjestelmässä, voidaan siirto tehdä käyttäen yksinkertaistettua menettelyä (taulukko).

 

Mitä tämä tarkoittaa SA-TU:n väliaikaisten varastojen osalta?

Mikäli saapumisen ilmoitus on tehty vaihtoehdon 2 mukaisesti, jatketaan siirroissa nykyistä toimintatapaa toistaiseksi.

Mikäli taas käytössä on vaihtoehto 1 ja siirron on määrä tapahtua passitusjärjestelmässä, SA-TU varaa itselleen oikeuden passitusilmoituksiin näiden konttien osalta. Tämä tarkoittaa, että SA-TU ei hyväksy väliaikaisiin varastoihinsa toisten osapuolten tekemiä passitusilmoituksia, vaan kaikki passitukset on suoritettava SA-TU:n toimesta.

 

Muutokset tulevat voimaan 1.3.2023 alkaen ja koskevat ainoastaan Vuosaaren sataman tullaamattomia kontteja satamasiirtojen osalta SA-TU:n väliaikaisiin varastoihin (tulonumerosarjat SAV ja SMV).

AKT:n lakon vaikutukset

Julkaistu: 14.2.2023 Päivitetty 15.2.2023

Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n ja Satamaoperaattori ry:n neuvottelut jatkuvat edelleen  ja 15.2. alkanut AKT:n lakko jatkuu toistaiseksi.

SA-TU Logistics Oy:n terminaali- kuljetus- ja tullauspalvelut toimivat normaalisti, mutta lakosta johtuen sekä tuonti- että vientikonttien käsittelyt ovat keskeytyneet. Lakon aikana konttilaivoja ei pureta eikä lastata satamissa, eikä lastissa olevia tuontikontteja saada noudettua satamasta tai tyhjiä kontteja saada palautettua satamaan.

Konttien jääminen satamiin saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia (mm. kontti- ja kenttävuokria) ja lakon pitkittyessä viiveitä ja ruuhkaa konttien terminaalikäsittelyyn ja kuljetuksiin. Lakon päättyessä on odotettavissa ruuhkaumaa. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa.

Energiakriisin vaikutus palveluidemme hinnoitteluun

Laajan energiakriisin seurauksena energian lähteenä toimivien raaka-aineiden ja sähkön markkinahinta on noussut ennen näkemättömiin lukuihin. Hintojen odotetaan pysyvän korkealla tasolla ainakin kevään ajan. Satamaoperaattori Steveco on tiedottanut ottavansa käyttöön erillisen laskutuslisän energian kulujen vaikutusta tasaamaan. Pyydämme ottamaan huomioon mahdolliset jälkikäteen laskutettavat lisät tähän liittyen. Omalta osaltamme seuraamme tilanteen kehittymistä ja tarvittaessa ryhdymme toimiin muuttuneiden toimintakulujen kattamiseksi. Tiedotamme tällaisessa tilanteessa toteutettavasta hinnoittelun muutoksesta erikseen.

Lisätietoa myynnin yhteyshenkilöltäsi.

SA-TU Logistics Oy

Ahtausalan ylityökielto saattaa vaikuttaa palveluihimme

31.1.2023

AKT aloittaa ahtausalan ylityökiellon 1.2.

Auto-ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry:n on asettanut satamiin ylityökiellon jonka on määrä alkaa keskiviikkona 1. helmikuuta. Työtaistelutoimenpiteellä saattaa olla vaikutuksia laivojen purkuaikatauluihin, ja sitä kautta ruuhkauttaa toimintojamme terminaalisiirtojen käsittelyaikojen osalta sekä aiheuttaa ruuhkia kuljetuksiimme.

Pahoittelemme tilanteen aiheuttamaa haittaa.

Vaikea sää vaikuttaa toimintoihimme

Etelä-Suomessa vallitsee tällä hetkellä erittäin poikkeukselliset sääolosuhteet. Sääolosuhteiden odotetaan jatkuvan vaikeina runsaana jatkuvan lumentulon ja tuulen vuoksi. Tilanne vaikeuttaa toimintaa hidastaen normaaleja tavaran käsittely-, siirto- ja kuljetustoimenpiteitä.

Teemme parhaamme sujuvan palvelun varmistamiseksi, mutta lumitilanteesta johtuvat ajoneuvojen ja työkoneiden jumiutumiset ja toimenpiteiden hidastuminen vaikuttaa väistämättä normaaliin toimintaamme. Luonnollisesti meihin vaikuttavat samasta syystä johtuvat ongelmat myös muiden toimijoiden työskentelyssä. Tästä johtuen hidasteet ja aikataulujen pettäminen on hyvin mahdollista.

Siirryimme 21.4. Tullin uuteen UTU-järjestelmään

SA-TU Logistics on siirtynyt Tullin uuden UTU-järjestelmän tuonnin 1-vaiheeseen keskiviikkona 21.4.2021. Pyydämme asiakkaitamme huomioimaan ainakin seuraavat asiat:

· Jos haluat tullin jaksoerittelyn e-laskuna, ilmoita eLasku-tunnisteesi meille. Jokaiseen tuontitullaukseen on UTU:ssa ilmoitettava eLaskutunniste, jotta Tulli osaa lähettää jaksoerittelyn asiakkaalle.

· UTU-tuonnissa voimme käyttää tuontitullauksissa joko maahantuojan tai SA-TU:n tullivakuutta. Kolmannen osapuolen tullivakuutta ei ole mahdollista enää käyttää.

· Jos haluat, että SA-TU toimii sanomaliikenteenne välittäjänä tuonnissa, viennissä sekä passituksissa, tee muutos nykyiseen sanomaliikenteen lupaanne ilmoittamalla meidät sanomaliikenteenne palveluntarjoajaksi.

· Tullauspäätös ei enää jatkossa ole lasku. UTU-maailman tullilaskuna toimii Tullin lähettämä jaksoerittely tai SA-TU:n lähettämä lasku, joka sisältää Tullin kantamat veloitukset.

· UTU-tuonnista tulli lähettää erillisen jaksoerittelyn, joten ainakin aluksi saatatte saada UTU:sta ja ITU:sta erilliset Tullin jaksoerittelyt.

Konttijunien operointi Vuosaaressa

SA-TU Logistics tarjoaa konttijunaoperaattoreille palvelua konttijunien operoinnin osalta Suomessa.

Voimme tarjota Suomessa kokonaisuuden vaunujen osoituksista raja-asemalta Vuosaareen, saapuvien lähetyksien avisoinnista asiakaskunnalle, konttien siirrot ja kuntotarkastukset satama-alueella. Palvelu kattaa sekä tuonti, että vientikonttijunat.
Myös konttien kuljetukset Suomessa, konttien purut ja vientikonttien lastaukset sääntöjen mukaisine sitomisineen Vuosaaressa sekä tulli-ilmoitukset voidaan tarjota SA-TUn toimesta.

Lisätietoa osoitteesta sales@sa-tu.com

Merry Christmas & Happy New Year!

During this season, we take time to reflect upon the good things we have…  like our partnership with you. We appreciate working with you and hope that the holidays and the coming year will bring you happiness and success.

Merry Christmas & Happy New Year!

Joulunajan poikkeavat aukioloajat

Tänä vuonna itsenäisyyspäivää juhlitaan perjantaina, jouluaatto ja uudenvuodenaatto osuvat tiistaille, ja loppiainenkin maanantaille, joten SA-TU Logisticsin toimisto ja terminaali ovat suljettuna

 • itsenäisyyspäivänä, perjantai 6.12.2019
 • jouluna tiistaista torstaihin 24.12.–26.12.2019
 • uudenvuodenpäivänä, keskiviikko 1.1.2020
 • loppiaisena, maanantai 6.1.2020.

Kaikkina muina joulun- ja uudenvuodenajan päivinä palvelemme normaalien aukioloaikojemme mukaan.

Ruokaviraston eläinlääkinnällinen tarkastusasema muuttaa Vuosaareen kesällä 2020

Helsingin satama on tiedottanut rakennuttavansa Ruokavirastolle rajatarkastusasemaa Vuosaaren sataman alueelle. Uusi eläinlääkinnällinen rajatarkastusasema tulee vastaamaan maahantuotujen eläinperäisten tuotteiden tarkastuksista. Elävät eläimet eivät kuulu näiden tarkastusten piiriin. Vuosaaren asema korvaa Hakuninmaalla sijainneen entisen Helsingin sataman eläinlääkinnällisen rajatarkastusaseman. Taustalla on EU:n valvonta-asetuksen muutos, joka kiristää vaatimuksia muun muassa aseman sijainnin suhteen. Uusi rajatarkastusasema on suunniteltu avattavaksi kesällä 2020. 

Lue lisää

Pyydä tarjous
X

  PYYDÄ TARJOUS

  Valitse palvelu:

  Tulli-ilmoituksetKuljetuspalvelutTavarankäsittely