Uutinen Archives - SA-TU Logistics

Laajat lakot jatkuvat – vaikutuksia toimintoihimme

12.2.2024 | TIEDOTE

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ry sekä Ammattiliitto Pro järjestävät kaikissa Suomen satamissa kolmen vuorokauden lakon keskiviikosta lauantai-aamuun, alkaen 14.2.2024 klo 6 ja päättyen 17.2.2024 klo 6.

SA-TU Logistics Oy:n terminaali- ja kuljetuspalvelut sekä Customs Support tullauspalvelut toimivat normaalisti, mutta lakon aikana toiminta satamissa pysähtyy.

Konttien jääminen satamiin saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia (mm. kontti- ja kenttävuokria). Lakot aiheuttavat myös ruuhkaa palveluihimme konttien terminaalikäsittelyyn ja kuljetuksiin, kun lakon päätyttyä ruuhkia puretaan.

Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

Laaja poliittinen lakko vaikuttaa toimintoihimme lähipäivinä

30.1.2024 | TIEDOTE

Poikkeuksellisen laajat lakot seisauttavat Suomea tammikuun viimeisinä ja helmikuun ensimmäisinä päivinä. Lakot koskettavat lentoliikennettä, satamia sekä kuljetusalaa mukana ollessa muun muassa Ammattiliitto Pro, Ilmailualan unioni IAU, Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT, Suomen liikennelentäjät SLL ja Toimihenkilöliitto ERTO. AKT:n lakko kattaa kaikki Suomen satamat alkaen 1.2.2024 klo 6 kestäen aina 3.2.2024 klo 6 asti.

SA-TU Logistics Oy:n terminaali- ja kuljetuspalvelut toimivat normaalisti, mutta lakon aikana toiminta pysähtyy sekä satamissa että lentokentillä. Customs Support tulli-ilmoituspalvelut toimivat normaalisti, mutta on hyvä ottaa huomioon mahdolliset viiveet lakosta johtuen.

Konttien jääminen satamiin saattaa aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia (mm. kontti- ja kenttävuokria) samoin kuin lähetysten jääminen lentokentille. Lakot aiheuttavat myös ruuhkaa palveluihimme konttien terminaalikäsittelyyn ja kuljetuksiin, kun lakon päätyttyä ruuhkia puretaan.

Pahoittelemme tilanteesta asiakkaillemme aiheutuvaa haittaa.

SA-TU Terminaalitoimiston asiakaspalvelu A1-terminaalissa 4.12. alkaen

TERMNAALIN ASIAKASPAVELU | AJANKOHTAISTA | 30.11.2023

SA-TU Terminaalitoimiston asiakaspalvelu keskitetään sataman Gatehouse-rakennuksesta A1-terminaalin tiloihin (Seilorinkatu 1, Logistiikka-alue N). Terminaalitoimiston siirtyminen A1-terminaalille takaa tavarankäsittelypalveluiden saavuttamisen yhdestä paikasta normaaliin tapaan. Terminaalitoimiston palvelee terminaalin yhteydessä maanantaista 4.12.2023 alkaen. Käynti toimistoon ovesta A16.2.

Muistutamme, että muutoksen myötä Gatehousen tiskillä tapahtuva asiakaspalvelu palvelee vain erillisellä sopimuksella. Tarpeesta tiskipalveluun tulee ilmoittaa etukäteen, jolloin palvelu voidaan järjestää. Palvelusta veloitamme vuoden 2024 alusta alkaen erillisen palvelumaksun. Olemassa olevien sopimusten mukaiset, erikseen sovitut tulostuspalvelut jatkuvat edelleen.

Map of Vuosaari Harbour area

Uusia rajoituksia Venäjä-alkuperäisten rauta- ja terästuotteiden tuontiin

Tämä tiedote koskee sinua, mikäli tuot rauta- ja terästuotteita

Venäjän hyökättyä Ukrainaan Euroopan komissio on rajoittanut terästuotteiden tuontia kolmansista maista sellaisten tavaroiden osalta, jotka sisältävät venäläistä alkuperää olevia tuotteita.

___________________________________________________________________

Syyskuun 30. päivästä 2023 alkaen tuonti-ilmoituksessa on ilmoitettava, sisältävätkö tuotavat tuotteet (jotka luokitellaan tavarakoodeihin välillä 7206 – 7229 ja 7301 – 7326) Venäjältä peräisin olevia tuotteita.

Tuojan on todistettava tämä alkuperä yhteistyössä tuottajan kanssa Mill Test Certificate -dokumentilla tai muulla Tullin hyväksymällä dokumentilla. MTC:n esittäminen on edellytys tuonti-ilmoitusmenettelyssä, ja siinä on oltava vähintään seuraavat tiedot:

Puolivalmisteiden (ei täysin valmiiden tuotteiden) osalta on lisättävä MTC-asiakirja, josta käy ilmi vähintään seuraavat tiedot

 • Tuotantolaitoksen nimi;
 • Lämpönumeroon liittyvän maan nimi (sulatuskauhan maa);
 • Tuotteen luokitus (tavarakoodi) (6-numeroinen).

Täydellisille lopputuotteille on lisättävä monenkeskinen tunniste, josta käy ilmi ainakin seuraavat tiedot

 • Tuotantolaitoksen nimi
 • Lämpönumeroon liittyvän maan nimi (sulatuskauhan maa)
 • Tuotteen luokitus (tavarakoodi) (6-numeroinen)
 • Maan nimi ja sen laitoksen nimi, jossa seuraavat toiminnot tai toimenpiteet on suoritettu, tapauksen mukaan:
  • Kuumavalssaus
  • Kylmävalssaus
  • Kuumakastettu metallipinnoitus
  • Metallin elektrolyyttinen pinnoitus
  • Orgaaninen pinnoitus
  • Hitsaus
  • Lävistäminen/puristaminen
  • Piirtäminen/pilgerointi
  • ERW/SAW/HFI/Laserhitsaus

Näiden muutosten vuoksi Customs Support ryhtyy toimenpiteisiin varmistaakseen, että teräs- ja rautatuotteisiin liittyvät tulliselvitykset ovat vaatimusten mukaisia. Tämä aiheuttaa joitakin muutoksia tulliselvitysvaatimuksiin, joiden osalta tarvitsemme yhteistyötä ja huomiotanne, jotta voimme varmistaa sujuvan tulliselvitysprosessin:

 • Jos kyseessä on Venäjän alkuperä, Customs Support on oikeutettu hylkäämään tuonti-ilmoituksen, sillä tällaisten tuotteiden tuominen ei ole enää sallittua.
 • MTC-asiakirja tai muu hyväksytty todistus tulee toimittaa Customs Supportille jokaisen maahantuontitilauksen yhteydessä, joihin asiakirja liittyy.
 • Lisäksi Customs Support ottaa käyttöön Letter of Indemnity-dokumentin. Pyydämme tämän LOI-dokumentin tuojilta, joka liittyviä tuotteita tuo.

Jos sinulla on kysyttävää tai epäilyksiä, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Kiitämme teitä yhteistyöstä ja ymmärryksestä tässä asiassa.

Tulli: EORI-numero on pakollinen tuonnin tulli-ilmoituksella

EORI-NUMERO TUONNISSA | AJANKOHTAISTA | 25.9.2023

Tulli on syyskuun alusta tehostanut EORI-numeroiden käytön valvontaa tulli-ilmoituksilla, eikä ilmoitus ilman voimassa olevaa EORI-numeroa mene läpi.

Nykylainsäädännön mukaan ilmoituksella tulee ilmoittaa EORI-numero, eikä esimerkiksi VAT-numero ole riittävä tieto. Numero on lähtökohtaisesti maahantuojan vastuulla ja se vaaditaan sekä tuojalta että mahdollisesti tätä tulli-ilmoituksissa edustavalta taholta. Tästä syystä tiedustelemme EORI-numeron perään tullauksen yhteydessä.

Mikäli siis suunnittelet tuontia yrityksesi nimissä, varmista että EORI-numero on kunnossa. On hyvä ottaa huomioon, että tullilla voi mennä joitakin päiviä numeron myöntämiseen.

Lue lisää tullin sivuilta: https://tulli.fi/asiointi-info/eori

Lue lisää tulli-ilmoituspuolemme Customs Supportin artikkelista.

Vaikea sää vaikuttaa toimintoihimme

Etelä-Suomessa vallitsee tällä hetkellä erittäin poikkeukselliset sääolosuhteet. Sääolosuhteiden odotetaan jatkuvan vaikeina runsaana jatkuvan lumentulon ja tuulen vuoksi. Tilanne vaikeuttaa toimintaa hidastaen normaaleja tavaran käsittely-, siirto- ja kuljetustoimenpiteitä.

Teemme parhaamme sujuvan palvelun varmistamiseksi, mutta lumitilanteesta johtuvat ajoneuvojen ja työkoneiden jumiutumiset ja toimenpiteiden hidastuminen vaikuttaa väistämättä normaaliin toimintaamme. Luonnollisesti meihin vaikuttavat samasta syystä johtuvat ongelmat myös muiden toimijoiden työskentelyssä. Tästä johtuen hidasteet ja aikataulujen pettäminen on hyvin mahdollista.

Avoin työpaikka: Asiakaspalvelija/Ajojärjestelijä

30.12.2022:

Haemme SA-TU Logistics Oy:n palvelukseen asiakaspalvelijaa/ajojärjestelijää:

SA-TU Logistics on kotimaan logistiikkapalveluihin keskittyvä yhtiö, joka on yksi oman toimialansa edelläkävijöitä Suomessa. Yhtiömme kuuluu Euroopan laajuiseen tullauspalveluita tekevään Customs Support -konserniin. Tullauspalveluiden lisäksi tarjoamme asiakkaillemme kotimaan kuljetuspalveluita sekä tavarankäsittelyä.

Työtehtäviin kuuluu mm.
-Kappaletavarakuljetusten tilausten vastaanottaminen sekä järjestelmään syöttäminen
-Tilausten välittäminen kuljettajille ja kuljetusliikkeille
-Jatkuvaa yhteydenpitoa asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden kanssa
-Laskutus ja ostolaskujen käsittely

Hakijalta toivotaan
-Sujuvaa suomen ja hyvää englannin kielen taitoa
-Hyvää paineensietokykyä ajoittain kiireisessä ilmapiirissä
-Joustavuutta sekä luotettavuutta tehtävien hoidossa
-IT-osaamista
-Kuljetuskaluston tuntemusta
-Kuljetusmuotojen-, tullidokumenttien- ja satamatoimintojen tuntemusta
-Hyvää taitoa hoitaa itsenäisesti tehtäväkenttää muun kuljetusosaston henkilökunnan opastuksella
-Aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä

Me tarjoamme sinulle työtä viihtyisissä toimitiloissa Vuosaaren satamakeskuksessa. Työntekijä tulee työskentelemään kuljetusosastolla ja päästen näin osaksi iloista SA-TU -tiimiä.
Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Toivomme yhteydenotot ja hakemukset CV:n ja suosituksien kanssa sähköpostilla osoitteeseen rekry@sa-tu.com.
Tarvittaessa lisätietoja puhelimitse/sähköpostilla antaa Pauli Huuhtanen.

Lisätietoja tehtävästä antaa:
Pauli Huuhtanen
tel: +35844 580 3550

Ilmoitus on julkaistu TE-palveluiden verkkosivuilla.

Customs Support laajentuu Euroopassa Pohjoismaihin ostamalla SA-TU Logistics Oy:n

Customs support, Euroopan johtava ja neutraali digitaalisen tulli-ilmoittamisen palveluntuottaja #1 on ostanut SA-TU Logistics Oy:n. Customs support on sitoutunut olemaan paikallisesti lähellä asiakkaita ja SA-TU tulee olemaan osa tätä sitoumusta. Kauppa vahvistaa Customs Support:n tavoitetta olla asiakkaillensa johtava tulli-ilmoituspalveluluiden tuottaja kaikkialla Euroopassa.

Customs Support expands European footprint to the Nordics with the acquisition of SA-TU Logistics in Finland

Customs Support, the #1 neutral and digital partner for customs declarations in Europe, announces the acquisition of SA-TU Logistics Oy. The commitment of Customs Support to being in close presence to its clients is hereby strengthened. This acquisition marks Customs Support’s ambition to become the leading customs partner for clients across Europe.

Founded in 1987, SA-TU is a highly experienced and digital provider of customs clearance and related services for the Finnish market. Next to customs documents SA-TU is offering tailored advice on customs procedures, VAT calculations for import and real-time monitoring. SA-TU can create electronic customs clearances at all border-crossing points in Finland. Additionally, SA-TU successfully provides cargo handling and transportation services to its customers in Finland. By making tens of thousands of electronic customs clearance declarations annually SA-TU is a great fit with Customs Support.

“By joining Customs Support we are able to benefit from the knowledge and experience of a dedicated customs broker with a well-thought digital approach to the market. Our visions are fundamentally aligned and being part of a European customs platform will improve the value proposition to our clients as well as Customs Support’s clients. We are looking forward to the collaboration!”
– Tero Melasniemi, Vice President of SA-TU Logistics Oy.

“We are excited about entering the Nordics as a next step in our strategic expansion. With SA-TU joining the Customs Support family we are not only entering the Northern part of Europe, but we are also expanding our digital footprint and we can offer our clients more extensive customs services. This acquisition marks a big step in our ambition in becoming the #1 digital customs broker in Europe. We believe that the clients of both companies will benefit substantially from SA-TU joining the Customs Support family.”
– Frank Weermeijer, CEO of Customs Support Group

About Customs Support Group:
Headquartered in the Netherlands, Customs Support Group is Europe’s leading independent, digital and neutral provider of customs services employing >1,000 dedicated customs professionals serving over 12,000 customers annually. Through our extensive service offering and digital capability, we consistently support our customers in maximising regulatory compliance, achieving operational efficiencies, import duty optimisation, duty planning, and ongoing development for a constantly shifting customs landscape.

In addition to traditional brokerage and digital services, Customs Support Group offers customs consulting and gas measurement services. The company is currently active in the Netherlands, Belgium, Germany, France, United Kingdom, Poland, Italy, and Switzerland.

In Europe, Customs Support Group serves many cross-border clients in several industries such as automotive, food and beverage, and many more. Customs Support is the frontrunner in digital customs and invests substantially in the digitalisation of the customs process.
For more information, please visit https://www.customssupport.com/

About Castik Capital:
Castik Capital S.à r.l. (“Castik Capital”) manages investments in private equity. Castik Capital is a European Private Equity firm, acquiring significant ownership positions in European private and public companies, where long-term value can be generated through active partnerships with management teams.
Founded in 2014, Castik Capital is based in Luxembourg and focuses on identifying and developing investment opportunities across Europe. Investments are made by the Luxembourg-based fund, EPIC II SLP. The advisor to Castik Capital S.à r.l. is Castik Capital Partners GmbH, based in Munich.

If you are the owner of a customs brokerage, gas measurement or other related services business and would like to know more about the possibilities of your business joining Customs Support, please contact Sebastian Ootjers – Director M&A and Corporate Development at sebastian.ootjers@customssupport.com.

If you have any questions, please refer to our Communication department at marketing@customssupport.com.

Uusi IPAFFS- järjestelmä käyttöön eläinperäisten tuotteiden viennissä Iso-Britanniaan

Iso-Britannia ottaa käyttöön lokakuun alussa uuden IPAFFS-järjestelmän liittyen eläinperäisten tuotteiden tuontiin EU-alueelta. Ilmoitukset tulee antaa 24 h ennen lähetyksen saapumista Iso-Britanniaan. Vietävien tuotteiden vaatimuksena on lisäksi lähtömaan terveystodistus. Ilmoitukset tullaan antamaan Traces-järjestelmän kautta ja SA-TU pystyy tuottamaan nyt myös nämä ilmoitukset viejän puolesta.

Lisätietoja asiasta on saatavilla Import of products, animals, food and feed system (IPAFFS) – GOV.UK (www.gov.uk) sekä SA-TU:n yhteyshenkilöltä.

Integraatiokyky kehittyy – palvelu paranee

Päätimme muutama vuosi sitten ryhtyä kehittämään integraatiokyvykkyyttämme. Otimme käyttöön integraatioväylän, jonka avulla olemme kyenneet liittymään asiakkaidemme ja yhteistyökumppaneidemme järjestelmiin huomattavan nopeasti ja hallitusti verrattuna entisiin point-to-point-yhteyksiin. Hankimme myös parhaat työkalut tarvittavien tietomuunnosten tekemiseen sekä parhaat asiantuntijat integraatioita toteuttamaan.

Näiden kehityshankkeiden jatkoksi otamme loppuvuoden aikana käyttöömme uudet operatiiviset järjestelmät terminaalissa, varastossa ja kuljetuspalveluissa. Samassa yhteydessä saamme ensimmäisen kerran mahdollisuuden kaikkien toimintojemme yhteiseen master-data-tietovarastoon. Sen avulla pystymme jalostamaan entistä joustavammin ja kustannustehokkaammin erilaisia tapoja palvella asiakkaitamme extranetissä ja sanomavälitteisesti. Voidaankin hyvin sanoa, että SA-TU:n IT:ssä on nyt lyöty isompaa vaihdetta silmään ja vauhti vain kiihtyy!

Mikäli haluat kuulla integraatiomahdollisuuksistamme ja helpommista tavoista buukata palvelujamme, otathan yhteyttä SA-TU:n yhteyshenkilöösi.

Pyydä tarjous
X

  PYYDÄ TARJOUS

  Valitse palvelu:

  Tulli-ilmoituksetKuljetuspalvelutTavarankäsittely