Britannia valmistautuu eroamaan EU:sta 31. lokakuuta

Jos Britannia eroaa EU:sta lokakuun 31. päivä, siitä tulee yhdessä yössä ns. kolmas maa, jonka vienti- ja tuontitavaroihin sovelletaan kaikkea tuonti- ja vientitavaroita koskevaa EU:n lainsäädäntöä, ja niistä muun muassa kannetaan tuontitullit. Britanniaan sovelletaan kolmansien maiden kasvin- ja eläintentuontiehtoja ja rajatarkastusasemien on tehtävä terveys- ja kasvinsuojelutarkastukset.

Tämän hetken tietojen mukaan Britannian pääministeri Boris Johnson aikoo vielä Britannian ulos EU:sta vaikka ilman erosopimusta. Jos EU pysyy kannassaan olla muuttamatta erosopimusta, Britannia eroaa EU:sta lokakuun viimeisenä päivänä. Brexitissä voi kuitenkin tapahtua vielä mitä vaan – parlamentin alahuone voi yrittää antaa potkut pääministerille tai Britanniassa voidaan järjestää uudet vaalit. Brexitiä voi kuitenkin lykätä vain kaikkien EU-maiden yhteisellä suostumuksella eikä EU ole halukas neuvottelemaan enää sopimuksesta. Johnsonin hallitus taas ei halua lykkäystä.

SA-TU Logistics valmistautuu osaltaan Britannian EU-eroon ja meillä on valmius auttaa asiakkaitamme, jos Britannia on kolmas maa marraskuun 1. päivänä. Mikäli brexit koskee omaa liiketoimintaanne, pyydämme olemaan yhteydessä tulli-ilmoitusyksikköömme hyvissä ajoin voidaksemme taata parhaan mahdollisen palvelun sopimuksettoman brexitin toteutuessa.

Lisätietoa: Esko Holopainen, johtaja, Tulli-ilmoitukset,
esko.holopainen@sa-tu.com, p. 0445803570