SA-TU Logistics Oy aloittaa miljoonainvestoinnin Vuosaaren satamaan

Suomalainen yksityinen logistiikkayhtiö SA-TU Logistics aloittaa massatavaraterminaali-investoinnin ensimmäisen vaiheen toteutuksen. Kokonaisuudessaan hankkeelle on varattu rakennusoikeutta 10 000 neliötä. Pyrimme saamaan investoinnin ensimmäisen 4000m2 vaiheen valmiiksi kesällä 2015, kertoo Toimitusjohtaja Niko Plith.

  • Kaarihallien sijainti on Vuosaaren satamassa keskeisellä paikalla. Liikenneyhteydet ovat joustavat, kenttätilaa on runsaasti ja lisäksi saamme kauan kaipaamamme rautatieyhteyden.
  • Tulemme keskittymään uudessa yksikössämme ensisijaisesti sahatavaran, vanerin, liimapuun, erilaisten terästen sekä projektien ja muun vastaavan teollisen tavaran lyhytaikaiseen välivarastointiin, kontittamiseen ja konttien purkuun.
  • Vuosaaren sataman logistiikka-alueelle rakennettiin aikanaan erityisesti kulutustavaran käsittelyä palvelevia terminaaleja. SA-TUlla on nyt mahdollisuus tarjota ensimmäisenä logistiikkaoperaattorina Vuosaaren satamassa kustannustehokas konsepti esimerkiksi sahatavaran ja tiettyjen terästuotteiden kontittamiseen tai konttien purkuun.
  • Esimerkiksi sahatavaraviennin osalta Vuosaari on houkutteleva satama, koska konttien saatavuus on erinomainen. Lisäksi kotimaan rahdin osalta kuljetusyhtiöt löytävät paremmin pk-seudulta paluukuormia takaisin pohjoiseen. Tämä tekee niin sanotun roundtripin edullisemmaksi ja myös ekologisemmaksi.

SATU_Hallihanke_kuvitus_FI

 

LISÄTIETOA

SA-TU LOGISTICS OY Vuosaari / Gatehouse
Komentosilta 1 FI-00980 HELSINKI FINLAND

Tero Melasniemi
Varatoimitusjohtaja
0400-539426
tero.melasniemi@sa-tu.com

Linkki julkaisun PDF tiedostoon