SA-TU Logisticsin massatavaraterminaalilla ja kappaletavaraterminaalilla on tulli- ja väliaikaisen varaston luvat

SA-TU Logisticsin Vuosaaren sataman logistiikka-alueella sijaitsevilla massatavaraterminaalilla ja kappaletavaraterminaalilla on Tullin myöntämät tulli- ja väliaikaisen varaston luvat.

Väliaikaisen varaston osalta SA-TU Logistics on valtuutettu vastaanottaja, jolloin passitus voidaan päättää sähköisesti ilman tullissa käyntiä.

Tullivarastossa varastoidaan tullaamatonta tavaraa. Tavaroista ei kanneta tuontitulleja eikä niihin sovelleta kauppapoliittisia toimenpiteitä. Varastointiaikaa ei ole rajoitettu. Tullivarastointi edellyttää Tullin myöntämää lupaa. Tavaroita saa varastoida ainoastaan luvassa nimetyissä tiloissa tai osoitteessa.

Jos EU:n ulkopuolisista maista tuotua tavaraa ei tulliselvitetä heti, se voidaan laittaa tullaamattomana väliaikaiseen varastoon. Väliaikaisesti varastoidut tavarat on asetettava tullimenettelyyn tai jälleenvietävä 90 päivän kuluessa tavaroiden esittämisestä Tullille. Tullimenettelyitä ovat esimerkiksi luovutus vapaaseen liikkeeseen, passitus ja tullivarastointi.