Tullaus kokee muutoksia loppuvuonna

Tullimaailmassa tulee näillä näkymin tapahtumaan paljon tämän vuoden loppupuolella ja ensi vuoden alussa, ja tullaus vaatii uudenlaisia toimenpiteitä.

Korona on viivästyttänyt myös brexit-neuvotteluita, mutta neuvotteluyhteys on onneksi olemassa. Britannian puolella paineet jatkoajan hakemiselle ovat kasvaneet, mutta tämän hetken olettamus on kuitenkin se, että vuoden 2021 alusta alkaen Britanniasta lähtevä ja sinne saapuva tavara lasketaan kolmannen maan tavaraksi, jolloin tullaus on tehtävä. Olemme valmistautuneet tähän jo muutaman vuoden ja valmiina palvelemaan, jos ja kun lähetykset täytyy tullata. Lue lisää tullauspalvelustamme

Loppusyksystä testaamme uutta tullin järjestelmää eli UTU:a. Muutoksia tulee tuontiin ja varastointiin ja vuoden vaihduttua jatkamme muiden tullimenettelyiden kanssa. Tulli tulee uudistamaan melkein kaikki meille päin näkyvät järjestelmänsä lähivuosien aikana.

 

Kaikki tuojat ja viejät tarvitsevat vuoden lopussa EORI-tunnuksen

Kun uudet tuonnin tulli-ilmoitukset otetaan käyttöön vuoden 2020 lopulla, tulli-ilmoituksessa on mainittava tuojan EORI-numero, jotta tullaus onnistuisi. EORI toimii jatkossa tärkeänä tunnisteena tulli-ilmoituksissa ja se vaaditaan myös viennissä. Tähän asti on riittänyt, että tulli-ilmoittajalla on EORI. Jos tunnistetta ei vielä ole, se kannattaa hakea hyvissä ajoin.
Lue lisää EORI:sta ja sen hakemisesta

ALV-alarajan poistumisen määräaikaa lykätty vuoden 2021 alusta kuusi kuukautta eteenpäin

Vuoden 2021 alusta alkaen kaikista ostoksista piti maksaa arvonlisävero, kun alle 22 euron arvoisten lähetysten arvonlisäverovapauden piti päättyä. Valtiovarainministeriö tiedotti muutoksista alv-pakettiin 28.5.2020. Muutoksen ensisijainen tarkoitus on poistaa EU:n ulkopuolisten ja erityisesti kiinalaisten verkkokauppojen hyödyntämä kilpailuetu. Tällä hetkellä pienin perittävä arvonlisäveron summa on viisi euroa. Muutoksen jälkeen kaikki lähetykset on tullattava, vaikka tullia ei kannetakaan alle 150 euron arvoisista lähetyksistä.

Lue tarkemmin nykykäytännöistä ja ensi vuoden muutoksista Tullin sivuilta

Ollaan yhteydessä!